Kako spriječiti klizanje po mokrom kamenu

Kako spriječiti klizanje po mokrom kamenu – metoda četkanja

U modernim objektima, bilo da su to stambene zgrade ili javne ustanove, vrlo često smo bili u situaciji da na ulazu ne zateknemo otirač za obuću. Ako su ugrađene podne kamene ploče interijera glatke, pri kišnom vremenu kad je obuća mokra mogući su padovi i ozljede. Takav problem je postojao u Galeriji umjetnina u Splitu. Više puta se događalo da se osoblje ili posjetitelji pri ulasku poskliznu, a bilo je i slučajeva padanja. Kako spriječiti klizanje po mokrom kamenu ? Rješenje smo pronašli u postupku četkanja poda ili anticiranju, pri čemu se površina poda tretira četkama i tako gubi glatkoću i skliskost.

Kako spriječiti klizanje po mokrom kamenu

Četka za površinsku obradu kamena

Četke su raznih gradacija, što ovisi o efektu izlizanosti, odnosno protukliznosti koji želimo postići. Vlakna su dodatno učvršćena smolom.

Za rad na objektu koristli smo mobilni profesionalni uređaj ALIFLOOR, koji uz četkanje može izvoditi brušenje, poliranje, kristaliziranje i čišćenje. Uređajem se lako upravlja, bešuman je, stabilan, ne zahtijeva održavanje. Više informacija na: ALIFLOOR prijenosni uređaj za obradu kamena.

Kako spriječiti klizanje po mokrom kamenu

Alifloor prijenosni uređaj

Osim u interijerima, potreba za obradom kamenih površina protiv klizanja može se pojaviti i u dvorištima, vrtnim stazama, stepenicama, oko bazena. Bez obzira na meteo uvjete, ukoliko je obuća ili stopalo mokro a gazna površina glatka, mogući su padovi i ozbiljne posljedice za ljude.

Kako spriječiti klizanje po mokrom kamenu

Kamene podne ploče oko bazena

Čest je slučaj da su kameni podovi pri postavljanju bili pripremljeni protiv klizanja, ozrnjeni ili grubo brušeni, ali tijekom vremena i velikim brojem ljudi koji su po kišnom vremenu obućom izglačali površinu, više nemaju prvobitnu teksturu, već je ona glatka i skliska. Rizik od pada i ozljeda je sve veći, a rješenje nije komplicirano, bez obzira gdje se objekt nalazi, te da li se radi o unutrašnjosti objekta ili vanjskim površinama.

Stručno savjetovanje i izvođenje: KLESARSTVO JAKŠIĆ – Klis


Više informacija na:

[email protected]

TEL: +385 (0)21 240 185

FAX: +385 (0)21 240 699

GSM: +385 (0)91 422 2221

 

Može Vam se svidjeti ...